FENNES HOME MESAFELİ/DOĞRUDAN MAL ÜRETİM VE SATIM SÖZLEŞMESİ ÖN BİLGİLENDİRME METNİ

 

 

Genel Bilgilendirme Hükümleri

 

Madde 1.  Tanımlar

 

İşbu Ön Bilgilendirme Metni’nde yer alan;

 

          

Tanım

Açıklama

Şirket

Türkiye Cumhuriyeti kanunları uyarınca kurulmuş ve İstanbul Ticaret Sicili’ne 1006495 sicil numarasıyla kayıtlı, merkezi Mareşal Fevzi Çakmak Mah. Fatih Caddesi No:337 İç Kapı No:4 Arnavutköy/İstanbul adresinde bulunan FENNES HOME MİMARLIK SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ’ni ifade eder.

Fennes Home

Şirket tarafından işletilen ticari işletmeyi ifade eder.

 Web Sitesi 

 Şirket mülkiyetinde bulunan www.fenneshome.com alan adındaki internet sitesini ifade eder.   

 Sözleşme 

 İşbu Ön Bilgilendirme Metni’ne konu olan “Mesafeli Mal Üretim ve Satım Sözleşmesi”ni veya özel olarak belirtilen hallerde “Kullanıcı ve Üyelik Hizmet Sözleşmesi”ni ifade eder. 

 Aydınlatma Metni 

 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) kapsamında hazırlanmış aydınlatma metnini ifade eder. 

 Ön Bilgilendirme Metni 

 Müşteri’nin sipariş vermeden önce ürün veya hizmetler hakkında Şirket tarafından sunulan detaylı ve açık bilgilendirme metnini ifade eder. 

 Kullanıcı(lar) 

 Web Sitesi’ne çevrimiçi ortamdan erişen gerçek veya tüzel kişileri ifade eder.  

Üye(ler)

Web Sitesi’ne bilgilerini vererek kayıt olan ve üyelik statüsü kazanan gerçek kişileri ifade eder.

Müşteri(ler)

Şirket ile Mesafeli Mal Üretim ve Satım Sözleşmesi veya Mal Üretim ve Satım Sözleşmesi akdeden gerçek veya tüzel kişileri ifade eder.

Tüketici

Bir mal veya hizmeti ticari veya mesleki olmayan amaçlarla edinen, kullanan veya yararlanan gerçek kişiyi ifade eder.

Taraf/Taraflar

Tekil kullanım halinde yalnızca Şirket’i veya Müşteri’yi; çoğul kullanım halinde ise hem Şirket’i hem de Müşteri’yi ifade eder.

İçerik(ler)

Web Sitesi’nde ve/veya herhangi bir platformda yayınlanan veya erişimi mümkün olan her türlü bilgi, belge, dosya, resim, rakam, ses kaydı, video ve benzeri görsel, yazılı ve işitsel imgeleri ifade eder.

Ürün(ler)

Şirket tarafından Web Sitesi’nde, mağazada veya sosyal medya platformlarında gösterilen ve Müşteri tarafından özel sipariş verilerek üretilecek olan özel üretim ürünleri ifade eder.

Mağaza

Mareşal Fevzi Çakmak Mah. Fatih Caddesi No:337 İç Kapı No:4 Arnavutköy/İstanbul faaliyet gösteren ticari işletmeyi ifade eder.

Teslim Gerçekleştirilen İller

Şirket’in anlaşmalı iş ortakları tarafından ürün teslimatının gerçekleştirildiği İstanbul, Tekirdağ, Bursa, İzmir, Ankara, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Eskişehir, Antalya, Muğla, Konya, Denizli ve Afyonkarahisar illerini ifade eder.

Teklif Formu

Şirket tarafından hazırlanarak Müşteri’ye sunulan ve işbu Ön Bilgilendirme Metni ile Sözleşme’nin ayrılmaz bir parçası olan, Ürün ve/veya Hizmetlerin temel niteliklerini, miktarını, fiyatını ve sair şartlarını içeren belgeyi ifade eder.

Banka

5411 sayılı Bankacılık Kanunu uyarınca kurulan lisanslı kuruluşları ifade eder.

Kanun

Türkiye Cumhuriyeti’nde yürürlükte bulunan ve işbu Ön Bilgilendirme Metni, Sözleşme ile Taraflar arasındaki ticari ilişkiye uygulanabilir nitelikteki, başta 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu ve 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile bunların ikincil mevzuatı olmak üzere, ilgili yönetmelikler, tebliğler, Cumhurbaşkanlığı kararnameleri ve yargı kararlarını ifade eder. 

Yönetmelik

Aksi belirtilmedikçe, Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’ni ifade eder.

Kalıcı veri Saklayıcısı

Tüketicinin gönderdiği veya kendisine gönderilen bilgiyi, amacına uygun olarak makul bir süre incelemesine olanak tanıyan, bilgiyi değiştirmeden kopyalayan ve bu bilgiye aynen ulaşılmasını sağlayan araç veya ortamı ifade eder.

Elektronik Ticaret

Elektronik ortamda gerçekleştirilen mal veya hizmet alım satımını ifade eder.

Ödeme Hizmeti Sağlayıcısı

Elektronik para kuruluşları ve ödeme hizmeti sunan diğer kuruluşları ifade eder.

İş Günü

Türkiye Cumhuriyeti’nde bankaların kapalı olduğu resmî tatil günleri haricindeki Pazartesi’den Cuma’ya kadar olan günleri ifade eder.

 

Madde 2. Amaç ve Konu

 

2.1. İşbu Ön Bilgilendirme Formu’nun amaç ve konusu, Şirket ve Müşteri arasındaki Sözleşme’ye ilişkin Kanun ve Yönetmelik  hükümleri uyarınca bilgilendirilmesidir. Ayrıca Yönetmelik uyarınca yer verilmesi zorunlu olan hususlar Ön Bilgilendirme Metni’nde yer almaktadır.

 

2.2. İşbu Ön Bilgilendirme Metni, Kanun ve Yönetmelik hükümleri uyarınca Müşteri’nin açık ve anlaşılır şekilde bilgilendirilmesini sağlamak amacıyla düzenlenmiş olup, Müşteri tarafından elektronik veya fiziksel ortamda kabul edilmekle bağlayıcı nitelik kazanır.

 

Madde 3. Sözleşme Konusu Mal ve Hizmetlerin Temel Nitelikleri

3.1. İşbu Ön Bilgilendirme Metni kapsamında, Ürün ve/veya Hizmetlerin temel nitelikleri, türü, ebatı, ölçüsü, miktarı ve sair özellikleri, tamamen Müşteri’nin özel talep ve ihtiyaçları doğrultusunda belirlenmiştir.

3.2. Ürün ve ilişkili Hizmetlere ilişkin tüm detaylar, Teklif Formu (Ek-1) aracılığıyla Müşteri’ye sunulmuş olup, söz konusu Teklif Formu işbu Ön Bilgilendirme Metni’nin ve Sözleşme’nin ayrılmaz bir parçasını teşkil eder. Taraflar, Teklif Formu’nda yer alan bilgilerin bağlayıcı olduğunu gayrikabili rücu kabul, beyan ve taahhüt eder.

3.3. Ürün, Tüketici’nin istek ve ihtiyaçları doğrultusunda üretimi gerçekleştirilen, stok veya seri üretime tabii olmayan özel üretim doğal taş mobilya grubunda olup, üretim sürecinde Müşteri’nin sağladığı bilgiler esas alınır ve bu bilgiler doğrultusunda üretim gerçekleştirilir.

3.4. Şirket, Ürünlerin Teklif Formu’nda belirtilen niteliklere uygun şekilde üretilmesi ve varsa ilişkili Hizmetlerin ifası için gerekli tüm önlemleri almakla yükümlüdür. Ancak, Müşteri tarafından iletilen bilgi, talimat veya belgelerdeki eksiklik, yanlışlık veya yanıltıcılık nedeniyle doğabilecek ayıplardan veya gecikmelerden münhasıran Müşteri sorumlu olacaktır.

3.5. Ürün ve/veya Hizmetlere ilişkin tüm bilgilendirmeler, başta 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve ilgili ikincil düzenlemeler olmak üzere yürürlükteki Kanunlar çerçevesinde yapılmış olup, işbu Ön Bilgilendirme Metni’nde yer verilen detaylar Tüketici’ye satın alımdan önce açık ve anlaşılır bir bilgilendirme gerçekleştirilmesi maksadıyla sunulmaktadır.

Madde 4. Şirket Bilgileri

 

Şirket: FENNES HOME MİMARLIK SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
Adres : MAREŞAL FEVZİ ÇAKMAK MAH. FATİH CAD. - SİTESİ - NO: 337 İÇ KAPI NO: 4 ARNAVUTKÖY / İSTANBUL

Ticaret Sicili: İstanbul - 1006495
Telefon : 0850 308 50 14

WhatsApp:
E posta : [email protected]
V.D : Küçükköy

VKN: 3852028367

 

Madde 5. Müşteri Şikayetlerini ve Taleplerini Bildirme Yöntemi

 

5.1 Müşteriler, sipariş süreçleri ve ürünler hakkındaki bütün talep ve şikayetlerini yukarıda yazılı adrese gelmek suretiyle yüz yüze, posta yoluyla yukarıda yazılı adrese yollayacakları ıslak imzalı fiziksel iletilerle, yukarıda yer alan Müşteri Destek Merkezi telefon numarasını aramak suretiyle telefon aracılığıyla, yukarıda yer alan e-posta (mail) adresine sipariş formunda belirttikleri mail adresinden ya da web sitesine üye iseler üye  olurken kullandıkları onaylanmış e-posta (mail) adreslerinden e-posta yollamak (mail atmak) suretiyle Şirket’e iletebilirler.

 

5.2 Telefon yoluyla iletişime geçilmesi halinde Müşteri’nin kullanmakta olduğu GSM operatörü ücretleri geçerli olacaktır.

 

Madde 6. Ödeme, Teslimat ve Sözleşme’nin İfasına İlişkin Bilgilendirmeler

 

6.1. Müşteri, Sözleşme Bedelinin tamamını, Sözleşme’nin kabul edilerek yürürlüğe girmesini müteakip derhal, Banka kanalıyla veya Ödeme Hizmeti Sağlayıcı’nın sunduğu dijital ödeme altyapısı vasıtasıyla tam ve nakden ödemeyi kabul, beyan ve taahhüt eder.

 

6.2 Elektronik Ticaret ortamları haricinde gerçekleştirilen tüm satın alım ve sipariş işlemlerinde Ürün ve ilişkili Hizmet’in yekün bedelinin %50’sini (yüzde elli) ön ödeme olarak Şirket tarafından Müşteri’den talep edebilir. Elektronik Ticaret ortamları haricinde gerçekleştirilen işlemlere; mağazadan sipariş ve mail yoluyla (e-posta) sipariş işlemleri dahildir. Bu işlemlerde ürün veya hizmet bedelinin geri kalan kısmı Ürün üretildikten sonra ve ancak Ürün tesliminden önce Müşteri tarafından Şirket hesabına ödenecektir.

 

6.3 Teslimat tarihi, Müşteri ile başkaca bir mutabakata varılmamış olunması veya Şirket tarafından işin niteliğinden daha uzun süreceği öngörülmediği ve bu konuda Müşteri ayrıca bilgilendirilmediği takdirde, Sözleşme’nin başlangıç tarihinden itibaren 40 (kırk) iş günüdür.

 

6.4. Teslimat, yalnızca Müşteri’ye, Müşteri’yi kanunen temsil etmeye yetkili kişiye veya Müşteri tarafından kimlik bilgileri Şirket ile açıkça paylaşılmış bulunan üçüncü bir kişiye gerçekleştirilir. Teslimatın Şirket’ten kaynaklanmayan bir sebeple gecikmesi hallerinde, alacaklı temerrüdüne ilişkin Borçlar Kanunu hükümleri uygulanır. Şirket, Ürün’ün teslimatını, Müşteri tarafından belirtilen teslimat adresine ve belirtilen kişiye yapacaktır. Müşteri’nin teslimat adresinde bulunmaması veya teslim alacak kişinin belirtilmemesi durumunda, Şirket’in sorumluluğu teslimatın yapılamaması nedeniyle sona erer. Bu durumda, Ürün’ün tekrar gönderilmesi için oluşacak ek masraflar Müşteri tarafından karşılanacaktır.

 

6.5. Teslimat anında Müşteri, teslim edilen ürünü muayene etmek ve ezik, kırık, ambalajı yırtılmış vb. hasarlı, ayıplı veya eksik ürünü teslim almamakla yükümlüdür. Teslim alınan ürünün hasarsız ve sağlam olduğu kabul edilecektir. Teslim anından sonra sorumluluk, gizli ayıba ilişkin hükümler saklı kalmak kaydıyla, münhasıran ifayı kabul eden Müşteri’ye aittir.

 

6.6. Ürünler demonte vaziyette paketlenir ve teslimat bu şekilde gerçekleştirilir. Ürünler aksi Sözleşme’de, Teklif Formu’nda belirtilmediği veya Müşteri’ye elektronik posta kanalıyla ayrıca bilgi verilmediği hallerde; yapıştırma, vidalama vb. montaj işlemine gerek duyulmaksızın kullanılabilir haldedir. Ürünün model resmi veya yerleştirme talimatları Ürün’le beraber teslim edilir veya Müşteri’ye bu konuda bilgilendirme Şirket tarafından gerçekleştirilir. Ürünlerin montaj işlemine ihtiyaç duyduğu istisnai hallerde montaj talimatları ve montaj için gerekli ara parçalar Şirket tarafından bilabedel sağlanır.

 

6.7.A İstanbul İli İçin: Şirket faaliyet alanı gereği ağırlık itibari ile yüksek ürünlerin üretim ve teslimini gerçekleştirdiğinden ve iş güvenliği ve sağlığı hususlarına azami dikkati gösterdiğinden Müşteri’den bazı ürün teslimleri için teslim mahalinde ürünün ebat ve ağırlığına uygun bir asansör/taşıma sisteminin varlığı hususunda teyit talebinde bulunabilir. İşbu halde Müşteri teyit verir ve teslim mahalinde uygun bir yük taşıma sistemi mevcut ise taşıma işlemi Şirket tarafından gerçekleştirilir, teslim mahalinde uygun bir yük taşıma sisteminin bulunmaması halinde Şirket Müşteri’ye ücreti tamamıyla Müşteri’ye ait olmak üzere yük taşıyıcı iş ortaklarının müsaitlik takvimini ve ücretini iletir Müşteri’nin kabulü halinde taşıma işlemi Şirket sorumluluğunda gerçekleştirilir. Müşteri’nin yük taşıma sisteminin varlığına ilişkin beyan ve teyitine karşın, teslim mahalinde yük taşıma sisteminin bulunmaması veya var olan yük taşıma sisteminin elverişli olmaması halinde veya Müşteri’nin yük taşıyıcı İş Ortakları ile çalışmayı reddetmesi halinde alacaklının temerrüdü hükümleri uygulanır.

 

6.7.B İstanbul İli Hariç Teslim Gerçekleştirilen İller İçin: Şirket, İstanbul dışındaki illerde teslimatı yalnızca teslim adresinin kapı önü olarak belirtilen bölgesinde gerçekleştirir. Kapı önünün teslimata uygun olmaması durumunda, Müşteri tarafından teslimatın başka bir yere yönlendirilmesi veya ilgili teslimat şartlarının sağlanması tamamen Müşteri’nin sorumluluğundadır.”

 

Cayma Hakkı Hakkında Bilgilendirmeler

 

Madde 7. Cayma Hakkının Olduğu Durumlar

 

7.1  Müşteri Fennes Home’un aksine bir ibare bulunmadıkça stoktan ya da seri üretim malların ticaretini yapmadığını, Müşteri’nin ihtiyaçları ve özel istekleri doğrultusunda mal/ürün üretim ve satımı gerçekleştirdiğini anladığını kabul, beyan ve taahhüt etmektedir.

 

7.2  İstisnai olarak stok ya da seri üretim ürünlere ilişkin gerçekleşen Sözleşmesel ilişkilerde Müşteri’nin 14 günlük kanuni cayma hakkı bulunmaktadır. Stok ya da Seri üretim ürün, mal ve hizmetler Şirket’çe özel olarak belirtilir. Şirketçe özel olarak belirtilmediği hallerde ürün, mal veya hizmetin Müşteri’nin ihtiyaçları ve özel istekleri doğrultusunda hazırlanan mallardan olacağı ve işbu Ön Bilgilendirme Metni’nin 8. Maddesi’nin geçerli olacağı Müşteri tarafından anlaşılmış, kabul, beyan ve taahhüt edilmiştir.

 

7.3 Cayma hakkı Anadolu Mah. Neci̇p Fazil Cad. No: 163 B Arnavutköy/ İstanbul  açık adresinde bulunan Mağaza’ya posta yoluyla veya 0850 308 50 14 numaralı telefondan  veya  [email protected] mail adresine yapılacak yazılı bildirim ile kullanılabilir.

 

7.4 Müşteri cayma bildiriminde bulunduktan 10 (on) takvim günü içerisinde Sözleşme’ye konu ürün ve malları ve faturayı Şirketçe belirlenen ve Müşteri’nin bilgilendirileceği yöntem ve vasıta ile yollayacaktır. Aksi takdirde, Cayma Hakkı Kullanılmamış kabul edilecektir.

7.4.1 Yönetmelik’in 9/3 Maddesi hükmü uyarınca Cayma hakkı süresinin belirlenmesinde;

a) Tek sipariş konusu olup ayrı ayrı teslim edilen mallarda, tüketicinin veya tüketici tarafından belirlenen üçüncü kişinin son malı teslim aldığı gün,

b) Birden fazla parçadan oluşan mallarda, tüketicinin veya tüketici tarafından belirlenen üçüncü kişinin son parçayı teslim aldığı gün,

c) Belirli bir süre boyunca malın düzenli tesliminin yapıldığı sözleşmelerde, tüketicinin veya tüketici tarafından belirlenen üçüncü kişinin ilk malı teslim  aldığı gün esas alınır.

 

Madde 8. Cayma Hakkının Olmadığı Durumlara İlişkin Bilgilendirme

 

8.1. Müşteri Fennes Home’un aksine bir ibare bulunmadıkça stoktan ya da seri üretim malların ticaretini yapmadığını, Müşteri’nin ihtiyaçları ve özel istekleri doğrultusunda mal/ürün üretim ve satımı gerçekleştirdiğini anladığını kabul, beyan ve taahhüt etmektedir.

 

8.2. Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’nin 15/1-b hükmü uyarınca “Tüketicinin istekleri veya kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan mallara ilişkin sözleşmeler”‘de taraflarca aksi kararlaştırılmadığı müddetçe cayma hakkı kullanılamaz. Dolayısıyla Müşteri, aksine bir ibare bulunmadıkça ya da aksine taraflarca özel bir anlaşma hükmü düzenlenmedikçe cayma hakkının BULUNMADIĞINI anladığı kabul beyan ve taahhüt eder. Şüpheye mahal vermemek adına işbu satış kapsamında Müşteri’nin cayma hakkı BULUNMAMAKTADIR.

 

8.3. Yönetmelik 15/1-b maddesi gereği, tüketicinin istekleri veya kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan ve iadesi mümkün olmayan ürünler için cayma hakkı kullanılamayacağından, bu Ürünlere ilişkin teslimat ve kurulum gibi hizmet bedellerinin iadesi de yapılmayacaktır. 

 

Sözleşme’nin Kurulmasına İlişkin Bilgilendirmeler

 

Madde 9. Fiyat Bilgisi

 

9.1 Sözleşme konusu Ürün ve/veya Hizmetlerin toplam bedeli, tüm vergiler dahil olmak üzere, işbu Ön Bilgilendirme Metni’ne ekli Teklif Formu (Ek-1)’da belirtilmiştir. Teklif Formu (Ek-1), işbu Ön Bilgilendirme Metni’nin ayrılmaz bir parçası olup, bağlayıcıdır.

 

9.2 Ürün ve/veya Hizmetlerin bedeline ilişkin tüm tutarlar, Teklif Formu (Ek-1)’da açıkça belirtilmiş olup, kargo, teslimat, kurulum ve benzeri hizmetlere ilişkin ücretler Teklif Formu’nda ayrıca ve ayrıntılı şekilde gösterilmiş; ödeme aşamasında ise nihai fiyatın tüm kırılımlarıyla birlikte Müşteri’ye sunulmuş ve onayına arz edilmiştir. Müşteri, bu bilgileri okuyup anladığını ve açıkça kabul ettiğini beyan etmiş sayılır. İşbu bilgiler doğrultusunda düzenlenecek fatura, nihai toplam tutarı içerecek şekilde hazırlanır ve her bir ürün ile ilişikli hizmet bedelini kalem kalem gösterecek şekilde düzenlenir. 

 

9.3 Ürün ve/veya Hizmetlerin fiyatı, Müşteri ile yapılan yazışmalar sonucunda belirlenmiş olup, birim maliyet, nakliye masrafları, vergiler ve sair idari yükümlülüklerin toplamından ibarettir. Teklif Formu’nda açıkça belirtilmediği takdirde, Şirket, Ürün ve/veya Hizmetin tesliminden önce Müşteri’ye ayrıntılı bir maliyet dökümü sunacaktır.

 

9.4 Şirket, tamamen kendi takdirine bağlı olarak, Ürün ve/veya Hizmetlere ilişkin dönemsel promosyonlar veya kampanyalar düzenleyebilir. Bu tür promosyon veya kampanyalara ilişkin fiyat indirimleri ve teslimat ücreti muafiyetleri, yalnızca ilgili dönemde geçerli olup, belirli adetler ile sınırlıdır. Promosyon veya kampanya kapsamındaki taleplerin karşılanamaması durumunda, Şirket’in hiçbir sorumluluğu bulunmamaktadır.

 

9.5 Şirket, Ürün ve/veya Hizmet fiyatlarını, işbu Ön Bilgilendirme Metni’nin kabulünden önce geçici veya kalıcı olarak değiştirme hakkını saklı tutar. Ancak, Teklif Formu’nun onaylanmasından sonra meydana gelecek fiyat değişiklikleri, Müşteri’nin onaylanmış siparişi üzerinde hiçbir şekilde etkili olmayacaktır.

 

9.6 Müşteri, Ürün ve/veya Hizmet bedelini, işbu Ön Bilgilendirme Metni’nin 6. maddesinde belirtilen ödeme yöntemlerinden birini seçerek tam ve nakden ödemeyi kabul, beyan ve taahhüt eder.

 

9.7 Çevrimiçi ödeme yöntemi kullanılarak yapılan ödemelerde, kart hamili dışında bir kişinin hukuka aykırı şekilde ödeme aracını kullanması durumunda, Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu ile ilgili diğer mevzuat hükümleri uyarınca işlem yapılacaktır. Müşteri, “Siparişe Onay Ver” işlemini tamamlayarak, ödeme yapılan hesabın veya kredi kartının meşru sahibi olduğunu beyan ve taahhüt eder.

 

9.8 Şirket, Müşteri tarafından yapılan ödemenin Banka veya Ödeme Hizmeti Sağlayıcı tarafından iptal edilmesi, geri döndürülmesi veya herhangi bir nedenle tahsil edilememesi durumunda, Ürün ve/veya Hizmet tesliminden sorumlu değildir. Bu durumda, Sözleşme’nin ifası Şirket açısından askıya alınır ve Müşteri’nin Mesafeli Satış Sözleşmesi’nden doğan yükümlülüğünü yerine getirmemesi nedeniyle Şirket’in uğrayabileceği zararlar Müşteri’ye rücu edilir.

 

Madde 10. Sipariş Teyidi

 

10.1 Elektronik Ticaret Ortamı üzerinden gerçekleştirilen satın alım ve sipariş işlemlerinde, Müşteri’den ayrıca bir sipariş teyit e-postası talep edilmeyebilir. Ancak, Şirket, işlemin güvenliğinden veya doğruluğundan makul bir şüphe duyması halinde, Müşteri’den sipariş teyit e-postası talep etme hakkını saklı tutar. Bu durumda, Müşteri tarafından sipariş teyit e-postasının gönderilmesine kadar Şirket, Teklif Formu’nda belirtilen yükümlülüklerini yerine getirmeme veya işlemi dondurma hakkına sahiptir.

 

10.2 Elektronik Ticaret Ortamı haricinde gerçekleştirilen tüm satın alım ve sipariş işlemlerinde, Şirket tarafından Müşteri’den, Elektronik Ticaret Ortamı’na üye ise üyelik sırasında kullandığı e-posta adresi aracılığıyla; üye değilse Şirket ile iletişime geçtiği ve bildirdiği e-posta adresi üzerinden, özel istek ve ihtiyaçlarına ilişkin olarak sipariş edeceği Ürün ve/veya Hizmetlere dair “Teklif Formu’nu onaylıyorum” ibaresinin açıkça yer aldığı bir e-posta göndermesi talep edilir. Bu şartın yerine getirilmemesi halinde, işbu Ön Bilgilendirme Metni kapsamındaki yükümlülükler yerine getirilmeyecek ve ilgili sipariş işleme alınmayacaktır.

 

Madde 11. Sipariş İptali

 

11.1 İşbu Ön Bilgilendirme Metni’nin ve Sözleşme’nin diğer hükümlerine halel getirmeksizin, Müşteri, henüz üretimine başlanmayan ve teslim edilmeyen ürünlerde sipariş tarihinden itibaren 2 (iki) gün içerisinde ücretsiz iptal veya değişim talebinde bulunabilir. 2. (İkinci) gün sonrasındaki iptal talepleri için Cayma Hakkı Hakkındaki Bilgilendirmeler geçerlidir.

 

Madde 12. Ürün Görsellerine İlişkin Talepler

 

12.1 Müşteri, sipariş etmiş olduğu Ürün’ün üretim aşaması tamamlandıktan sonra teslimattan önce fotoğraf, video veya benzeri görseller aracılığıyla Ürün’ü görme talebinde bulunabilir. Ancak, Şirket, bu talepleri münhasır takdir yetkisi çerçevesinde karşılayıp karşılamamakta tamamen özgürdür ve bu hususta herhangi bir yükümlülük altına girmemektedir.

 

12.2 Müşterinin Ürün’e ilişkin görsel talebinin karşılanmaması, Ürün’ün teslim alınmaması veya ödeme yükümlülüklerinin yerine getirilmemesi için makul bir sebep olarak değerlendirilmeyecektir. Şüpheye mahal vermemek adına, Şirket’in tek sorumluluğu, Teklif Formu (Ek-1)’na konu Ürün’ü, işbu Ön Bilgilendirme Metni ve Sözleşme hükümlerine uygun şekilde üretmek ve teslim etmekten ibarettir.

 

Madde 13. Müşteri tarafından ödenmesi gereken ön mali yükümlülükler

 

13.1 Web Sitesi üzerinden gerçekleştirilen satın alım ve sipariş işlemlerinde Sözleşme bedelinin tamamı Havale/EFT ya da yetkili ödeme kuruluşunca sağlanan Kredi Kartı Ödeme Altyapısı aracılığıyla tam ve nakden müşteriden temin edilecektir.

 

13.2 Şirket, uyguladığı ticari teamül gereği web sitesi dışından gerçekleşen tüm satın alım ve sipariş işlemlerinde ürün ve/veya hizmet bedelinin %50 (yüzde elli) ön ödeme olarak talep edebilir. Web sitesi dışından gerçekleşen işlemlere; mağazadan sipariş ve mail yoluyla (e-posta) sipariş işlemleri dahildir.

 

13.3 13.2 Maddesine tabii işlemlerde ürün ve/veya hizmet bedelinin geri kalan kısmı ürün üretildikten sonra ve ancak sipariş tesliminden önce Müşteri tarafından Şirket hesabına devredilir.

 

Madde 14. Ön Bilgilendirme Metni’ne İlişkin Elektronik Teyit ya da E-posta Yoluyla Teyit

 

14.1 Ön Bilgilendirme Metni’nin Müşteri tarafından okunduğu, anlaşıldığı ve bu metindeki hususlar hakkında açıkça bilgilendirildiği Müşteri tarafından web sitesinde ödeme aşamasında “Ön Bilgilendirme Metni’ni okudum anladım” ibareli kutucuğu işaretlemek, web sitesi dışında sair diğer yollar ile gerçekleşen siparişlerde ise Şirket’in yollayacağı sipariş formunu ve Ön Bilgilendirme Metni ile Sözleşme metnini içeren e-posta (mail) ‘ya  Müşteri tarafından e-posta (mail) yoluyla gönderilecek ve açıkça “Ön Bilgilendirme  Metni’ni, Sözleşme’yi, Sipariş Formu’nu okudum, hak ve yükümlülüklerimi anladım” ibaresinin yer aldığı bir e-posta (mail) vasıtasıyla teyit edilecektir.

 

Madde 15. Ödeme Yükümlülüğü

 

15.1 Ön Bilgilendirme Metni’nin ve Sözleşme’nin okunması, anlaşılması ve taraflarca imzalanması ile Müşteri, Şirket’e karşı Sözleşme’den doğan para borcunu ödeme yükümlülüğü altına girdiğini anladığını ve bu konuda Şirketçe şüpheye ve açıklığa yer bırakmayacak kesinlikte bilgilendirildiğini kabul, beyan ve taahhüt eder.

 

Uygulanacak Hukuk ve Uyuşmazlık Çözümü Hakkında Bilgilendirmeler

 

Madde 16. Uygulanacak Hukuk ve Yetkili Mahkeme

 

16.1. Sözleşmesel ilişkinin bütününe, sözleşme öncesi görüşmeler, sözleşmesel ilişki sırasında ve sonrasında doğabilecek uyuşmazlıklar dahil olmak üzere, Türk Hukuku uygulanır. Taraflar arasında yabancılık unsuru bulunan uyuşmazlıklarda, 5718 sayılı Milletlerarası Özel Hukuk ve Usul Hukuku Hakkında Kanun hükümleri saklıdır.

 

16.2 Şirket’le Mesafeli Ürün Üretim ve Satım Sözleşmesi’nin tarafı olan Müşteri, Tüketici ise;

 

 Uyuşmazlık konusundaki başvurularını Tüketici Mahkemesine veya Tüketici Hakem Heyetine yapabilirler.

16.2.A 2024 yılı için;

104.000 Türk Lirası altında bulunan uyuşmazlıklarda İlçe veya İl Tüketici Hakem Heyetlerine başvuru yapılması zorunludur.

Bu miktarın üzerindeki uyuşmazlıklarda söz konusu uyuşmazlıkların çözümü için 6502 sayılı Kanun’un 73/A maddesi kapsamında sırasıyla dava şartı arabuluculuk müessesesine ve tüketici mahkemelerine; tüketici mahkemeleri bulunmayan yerlerde ise asliye hukuk mahkemelerine başvurulması gerekmektedir.

 

16.3 Şirket’le Mesafeli Mesafeli Ürün Üretim ve Satım Sözleşmesi’nin tarafı olan Müşteri, Tüketici değil, bir başka ifade ile sipariş verilen ürün mesleki ya da ticari faaliyetler kapsamında edinilmiş ise;

   Taraflar arasında doğabilecek ihtilaflarda ve her türlü hukuki işlemde İstanbul Çağlayan Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkilidir.

Madde 17. Delil Sözleşmesi ve Tebligat Şekli

 

17.1 Taraflar arasında gerçekleştirilen e-posta, anlık mesaj ve faks gibi elektronik yazışma kayıtları, kanunen geçerli delil sayılarak, usul hukuku bağlamında kesin ve bağlayıcı delil olarak kabul edilmiştir. Taraflar, işbu Sözleşme kapsamındaki tüm iş ve işlemlerden doğacak uyuşmazlıklarda Şirket’e ait defter, kayıt, belge, mikrofilm, bilgisayar ve ses kayıtları ile Şirket ile Üyeler arasında gerçekleşen yüz yüze görüşmeler ve telefon görüşmeleri sırasında Şirket yetkilileri tarafından Kanun’a uygun olarak tutulan yazılı ve sesli kayıtların HMK 193/1 maddesi uyarınca delil niteliğinde olacağını kabul etmişlerdir. Taraflar Şirket’in bilgisayar kayıtları ve Şirket’e ait her türlü belgenin, geçerli, bağlayıcı delil olacağını kabul ve beyan etmişlerdir.

 

 

 

 

17.2 İşbu Sözleşme ile ilgili Taraflara gönderilecek olan tüm bildirimler ve Taraflar arasında gerçekleşecek bütün olağan hizmet iletişiminde, Şirket’in bilinen elektronik posta adresi ve Üye’nin üyelik formunda belirttiği elektronik posta adresi ve telefon numarası (anlık mesajlaşma ve arama kayıtları dahil) esas alınacaktır. Müşteri, Web Sitesi’ne Üye olurken veya sipariş verirken belirttiği adresin geçerli tebligat adresi olduğunu, değişmesi durumunda 5 gün içinde yazılı olarak Şirket’e bildireceğini, aksi halde bu adrese yapılacak tebligatların geçerli sayılacağını kabul eder. Müşteri, işbu Sözleşme’nin ifası kapsamında Şirket’e iletmiş olduğu elektronik posta adresine ve Üye hesabına kayıtlı veya Şirket ile iletişime geçtiği telefon numarasına gerçekleştirilen bildirimlerin (arama kayıtları, anlık mesajlaşmalar dahil olmak üzere) yasal tebligat niteliğinde olduğu hususunda muvafakat ermiştir ve Taraflar bu hususta mutabıktır

 

 

 

FENNES HOME MESAFELİ/DOĞRUDAN MAL ÜRETİM VE SATIM SÖZLEŞMESİ

 

Madde 1. Tanımlar

 

İşbu Mesafeli Mal Üretim ve Satım Sözleşmesi’nde yer alan;

 

Tanım

Açıklama

Şirket

Türkiye Cumhuriyeti kanunları uyarınca kurulmuş ve İstanbul Ticaret Sicili’ne 1006495 sicil numarasıyla kayıtlı, merkezi Mareşal Fevzi Çakmak Mah. Fatih Caddesi No:337 İç Kapı No:4 Arnavutköy/İstanbul adresinde bulunan FENNES HOME MİMARLIK SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ’ni ifade eder.

Fennes Home

Şirket tarafından işletilen ticari işletmenin adını ve fikri mülkiyet hakları ile sınai mülkiyet hakları münhasıran Şirket adına tescillenmiş olan markayı ifade eder.

Web Sitesi

Şirket mülkiyetinde bulunan www.fenneshome.com alan adındaki internet sitesini ifade eder.

Sözleşme

İşbu “Mesafeli Mal Üretim ve Satım Sözleşmesi”ni ifade eder.

Ön Bilgilendirme Metni

İşbu Sözleşme’nin ayrılmaz bir parçasını ve ekini oluşturan, müşteriye satın alma işleminin tamamlanmasından hemen önce gösterilen ve ürün veya hizmetlere ilişkin detaylı bilgilendirme sağlayan metni ifade eder.

Teklif Formu

İşbu Sözleşme ve Ön Bilgilendirme Metni’nin ayrılmaz bir parçasını oluşturan, ürün ve/veya hizmetlerin temel niteliklerini, miktarını, fiyatını ve sair şartlarını içeren belgeyi ifade eder.

Kullanıcı(lar)

Web Sitesi’ne çevrimiçi ortamdan erişen gerçek veya tüzel kişileri ifade eder.

Üye(ler)

Web Sitesi’ne bilgilerini vererek kayıt olan ve üyelik statüsü kazanan gerçek kişileri ifade eder.

Müşteri(ler)

Şirket ile işbu Sözleşme’yi akdeden gerçek veya tüzel kişileri ifade eder.

Tüketici

Bir mal veya hizmeti ticari veya mesleki olmayan amaçlarla edinen, kullanan veya yararlanan gerçek kişiyi ifade eder.

Taraf/Taraflar

Tekil kullanım halinde yalnızca Şirket’i veya Müşteri’yi; çoğul kullanım halinde ise hem Şirket’i hem de Müşteri’yi ifade eder.

İçerik(ler)

Web Sitesi’nde ve/veya herhangi bir platformda yayınlanan veya erişimi mümkün olan her türlü bilgi, belge, dosya, resim, rakam, ses kaydı, video ve benzeri görsel, yazılı ve işitsel imgeleri ifade eder.

Ürün(ler)

Şirket tarafından Web Sitesi’nde, mağazada veya sosyal medya platformlarında gösterilen ve Müşteri tarafından özel sipariş verilerek üretilecek olan, doğal taş (traverten) mobilya ve benzeri özel üretim ürünleri ifade eder.

Mağaza

Mareşal Fevzi Çakmak Mah. Fatih Caddesi No:337 İç Kapı No:4 Arnavutköy/İstanbul adresinde faaliyet gösteren ticari işletmeyi ifade eder.

Teslim Gerçekleştirilen İller

Şirket’in anlaşmalı iş ortakları tarafından ürün teslimatının gerçekleştirildiği İstanbul, Tekirdağ, Bursa, İzmir, Ankara, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Eskişehir, Antalya, Muğla, Konya, Denizli ve Afyonkarahisar illerini ifade eder.

Banka

5411 sayılı Bankacılık Kanunu uyarınca kurulan lisanslı kuruluşları ifade eder.

Kanun

Türkiye Cumhuriyeti’nde yürürlükte bulunan ve işbu Sözleşme’ye uygulanabilir nitelikteki, başta 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu ve 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile bunların ikincil mevzuatı olmak üzere, ilgili yönetmelikler, tebliğler, Cumhurbaşkanlığı kararnameleri ve yargı kararlarını ifade eder.

Yönetmelik

Aksi belirtilmedikçe, Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’ni ifade eder.

Kalıcı Veri Saklayıcısı

Tüketicinin gönderdiği veya kendisine gönderilen bilgiyi, amacına uygun olarak makul bir süre incelemesine olanak tanıyan, bilgiyi değiştirmeden kopyalayan ve bu bilgiye aynen ulaşılmasını sağlayan araç veya ortamı ifade eder.

İş Günü

Türkiye Cumhuriyeti’nde bankaların kapalı olduğu resmî tatil günleri haricindeki Pazartesi’den Cuma’ya kadar olan günleri ifade eder.

 

Madde 2. Taraflar

 

2.1 İşbu Mesafeli Mal Üretim ve Satım Sözleşmesi, Şirket ve Müşteri arasında aşağıda belirtilen hüküm ve şartlar çerçevesinde elektronik ortamda kurulmuştur.

 

2.2 ŞİRKET BİLGİLERİ

 

Şirket: FENNES HOME MİMARLIK SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
Adres : MAREŞAL FEVZİ ÇAKMAK MAH. FATİH CAD. - SİTESİ - NO: 337 İÇ KAPI NO: 4 ARNAVUTKÖY / İSTANBUL

Ticaret Sicili: İstanbul - 1006495
Telefon : 0850 308 50 14

WhatsApp:
E posta : [email protected]
V.D : Küçükköy

VKN: 3852028367

 

2.3 MÜŞTERİ BİLGİLERİ

 

EK-1 Teklif Formu’nda gösterildiği şekildedir.

 

 

 

 

Madde 3. Amaç ve Kapsam

 

3.1 İşbu Sözleşme, Şirket tarafından Müşteri’nin özel talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda kişiselleştirilmiş olarak üretilen doğal taş ürünlerinin (örneğin, traverten ürünler) üretimi, satışı ve teslimine ilişkin tarafların karşılıklı hak, borç ve yükümlülüklerini düzenlemektedir. Taraflar, işbu Sözleşme’nin kapsamına giren tüm hususlarda bu hükümlerin kendileri açısından bağlayıcı olduğunu kabul, beyan ve taahhüt etmektedir.

3.2 İşbu Sözleşme’nin ayrılmaz bir parçası olan Ön Bilgilendirme Metni ve Teklif Formu, satın alma işleminin tamamlanmasından sonra kalıcı veri saklayıcısı aracılığıyla Müşteri’ye iletilmiş ve saklanabilir nitelikte paylaşılmıştır. Müşteri Üyelilk hesabı ile satın alım yapması halinde, satın alım ailişkin fatura dahil tüm belgeleri teslim tarihinden en geç 7 gün içerisinde Web Sitesi’nde de görüntüleyebilecektir. Şirket, bu belgelerin bir örneğini elektronik posta veya istisnai durumlarda WhatsApp gibi iletişim kanalları üzerinden Müşteri ile paylaşacağını kabul, beyan ve taahhüt etmektedir.

 

3.3 İşbu Sözleşme, Müşteri’nin elektronik ortamda onayıyla birlikte yürürlüğe girmekte olup, Ürün’ün üretim ve Müşteri’ye teslimi ile birlikte ifa edilmiş sayılmaktadır.

 

Madde 4. Teklif Formu ve Siparişe İlişkin Hükümler

 

4.1 İşbu Sözleşme’nin ayrılmaz bir parçasını teşkil eden Teklif Formu, Müşteri’nin özel istek ve ihtiyaçları doğrultusunda sipariş edilen ürünlerin niteliklerini, miktarını, fiyatını ve diğer temel özelliklerini içermekte olup, Şirket tarafından düzenlenmiş ve Müşteri’ye satın alma işlemi öncesinde kalıcı veri saklayıcısı aracılığıyla iletilmiştir. Taraflar, Teklif Formu’nda belirtilen bilgilerin bağlayıcı olduğunu kabul, beyan ve taahhüt eder.

 

4.2 Şirket, Teklif Formu’nda belirtilen niteliklere uygun şekilde ürün üretimi gerçekleştirmekle yükümlüdür. Ancak, Müşteri tarafından sağlanan bilgi, talimat veya belgelerde eksiklik, yanlışlık veya yanıltıcılık bulunması durumunda, bu eksikliklerden doğabilecek ayıplardan münhasıran Müşteri sorumlu olacaktır.

 

4.3 Teklif Formu’nda yer alan ürünlerin teslimat süreci, ödeme koşulları ve teslimata ilişkin diğer hususlar işbu Sözleşme’nin ilgili hükümleri çerçevesinde ifa edilir. Şirket, Teklif Formu’nda belirtilen detaylara uygun üretim ve teslimat gerçekleştireceğini kabul, beyan ve taahhüt eder.

 

4.4 Teklif Formu, işbu Sözleşme ve Ön Bilgilendirme Metni ile bir bütün oluşturmakta olup, herhangi bir uyuşmazlık halinde, bu belgelerde yer alan şartlar esas alınacaktır. Müşteri, Teklif Formu’nun, kendisine iletilen Ön Bilgilendirme Metni ve işbu Sözleşme ile bağlayıcı bir bütün oluşturduğunu kabul, beyan ve taahhüt eder.

 

4.5 İşbu Sözleşme’ye konu ürünlerin üretim ve teslim süreci, 6502 sayılı Kanun, Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği ve diğer ilgili mevzuat hükümlerine uygun şekilde yürütülür. Müşteri, Teklif Formu’nu onaylayarak, ürünlerin üretim ve teslimatına ilişkin tüm detayların bu belgede yer aldığını bildiğini kabul ve beyan eder.

 

Madde 5. Sözleşme Bedeli, Teslimat ve Ek Hizmetlere İlişkin Düzenlemeler

 

5.1 Sözleşme konusu ürünlerin satış fiyatı, Katma Değer Vergisi (KDV) dahil toplam bedeli ve varsa teslimat, montaj gibi ek hizmetlere ilişkin ücretlendirmeler, işbu Sözleşme’nin ayrılmaz bir parçası olan Teklif Formu (Ek-1) ve Ön Bilgilendirme Metni ile Müşteri’ye açık ve anlaşılır şekilde bildirilir. Ürün bedeline dahil olmayan ek masraflar, sipariş sürecinde Müşteri’ye açıkça gösterilir ve Müşteri, siparişini tamamlayarak bu masrafları kabul ettiğini beyan ve taahhüt eder.

 

5.2 Teslimat, Teklif Formu (Ek-1) ve Ön Bilgilendirme Metni’nde belirtilen adrese, belirtilen süre içerisinde gerçekleştirilir. Ürün teslimatı yalnızca Müşteri veya Şirket’e kimlik bilgileri ile açıkça bildirilen yetkili kişi ya da kuruma yapılır. Teslimatın tamamlanmasıyla, ürünün korunması, hasarsız muhafazası ve ilgili yükümlülükler Müşteri’ye geçer. Teslimat sırasında ambalajı yırtılmış, kırık, ezik veya ayıplı ürünlerin teslim alınmaması esastır; teslim alınan ürünlerin eksiksiz ve hasarsız olduğu kabul edilir.

 

5.3 Şirket, ürünleri, sipariş tarihinden itibaren 40 (kırk) iş günü içerisinde veya Teklif Formu (Ek-1)’de belirtilen teslimat süresi içinde Müşteri’ye teslim etmeyi kabul, beyan ve taahhüt eder. Mücbir sebepler veya Müşteri’nin alacaklı temerrüdü halleri hariç olmak üzere, teslimat süresinin aşılması durumunda Şirket, Müşteri’ye durumu yazılı olarak bildirmek ve uygun çözümler sunmakla yükümlüdür.

 

5.4 Müşteri, teslimat sırasında ürünleri muayene etmek ve ambalajı yırtılmış, ezilmiş, kırık veya benzeri şekilde hasarlı ya da eksik ürünleri teslim almamakla yükümlüdür. Teslim alınan ürünlerin hasarsız ve eksiksiz olduğu kabul edilir ve teslim sonrası, açık ayıplar konusunda herhangi bir hak talebinde bulunulamaz. Gizli ayıpların tespiti halinde, Müşteri, durumu derhal Şirket’e yazılı olarak bildirmek ve ayıba ilişkin tüm detayları ve delilleri sağlamakla yükümlüdür. Gizli ayıpların, ürünün teslimat, montaj veya üretim süreçlerindeki kusurdan kaynaklandığını nihai olarak ispat yükümlülüğü Müşteri’ye aittir. Gizli ayıpların Şirket’in kusurundan kaynaklandığına ilişkin sorumluluk, yalnızca nihai bir mahkeme kararıyla sabit olması halinde kabul edilecek olup, ürünün doğal taş, traverten veya benzeri malzemelerden üretilmiş olması nedeniyle ortaya çıkan renk, desen veya doku farklılıkları gizli ayıp olarak değerlendirilmeyecektir.

 

5.5 Şirket, Sözleşme konusu Ürün ve Hizmetlerin Teklif Formu ve Ön Bilgilendirme Metni’nde belirtilen nitelik ve niceliklere uygun şekilde eksiksiz ve ayıpsız şekilde, varsa garanti belgeleri, kullanım kılavuzları ile birlikte teslim edilmesi için gerekli tüm dikkat ve özeni göstermeyi kabul, beyan ve taahhüt eder. Ürün teslimatı, demonte şekilde yapılır. Montaj gerektiren ürünler için gerekli talimatlar ve montaj malzemeleri Şirket tarafından sağlanır. İstanbul İli sınırları dışında, ürün teslimatı yalnızca kapı önüne teslim usulüyle gerçekleştirilir. Teslimat sonrası, ürünün bina içi taşınması veya özel taşıma sistemleri gerektiren durumlarda ortaya çıkabilecek masraflar tamamen Müşteri’ye aittir. İstanbul İli sınırları içinde, teslimat adresine uygun bir taşıma sistemi bulunmaması halinde, taşıma masrafları Müşteri tarafından karşılanmak kaydıyla, Şirket’in iş ortakları aracılığıyla taşıma hizmeti sunulabilir. Müşteri, bu hizmeti kabul etmediği takdirde, alacaklı temerrüdü hükümleri uygulanır.

 

5.6 Sözleşme konusu ürünlerin teslimatı, Teklif Formu (Ek-1) ve Ön Bilgilendirme Metni’nde aksi belirtilmediği sürece aynı anda gerçekleştirilir. Ancak, sipariş edilen ürünlerin üretim süreci, taşın temini, montaj planlamaları veya lojistik zorunluluklar gibi işin gereklerinden kaynaklanan sebeplerle teslimatların farklı tarihlerde ve parçalı olarak yapılması gerekebilir. Bu durumda, teslimat programı Şirket tarafından belirlenir ve Müşteri’ye bilgi verilir.

 

 

5.7. Sözleşme’nin 5.6. Maddesi uyarınca parçalı teslimat yapılması halinde teslim edilmeyen ürünlere ilişkin yükümlülükler sevk programına uygun şekilde devam eder. Müşteri, teslim edilen ürünlere ilişkin kabul ve ödeme yükümlülüğünü yerine getireceğini kabul, beyan ve taahhüt eder. Farklı illere yapılacak teslimatlarda sevk planlaması Şirket’in takdirine bağlı olarak düzenlenir ve bu nedenle Müşteri tarafından istek ve niyet belirtilen zaman dilimlerinde teslimat yapılmamasından kaynaklanan sorumluluk Şirket’e yüklenemez.

 

5.8. İstanbul İli sınırları içindeki teslimatlar, kapı önüne teslim usulüyle gerçekleştirilir. Şirket, İş Sağlığı ve Güvenliği mevzuatına uygun olarak yalnızca taşıma sistemlerinin (örneğin, yük asansörü) mevcut olduğu ve Ürün’ün taşınması için uygun şartların sağlandığı hallerde katlara taşıma işlemini gerçekleştirir. Müşteri, Ürün’ün teslimat adresinde taşınması için gerekli yük taşıma sistemlerinin (örneğin, yük asansörü veya eşdeğer bir taşıma sistemi) bulunduğunu beyan ve taahhüt eder. Bu sistemlerin bulunmaması veya taşıma sisteminin elverişsiz olması durumunda, Şirket, taşıma işlemini tamamen Müşteri’ye ait olmak kaydıyla, iş ortakları aracılığıyla ücretli olarak organize edebilir. Müşteri’nin taşıma sisteminin varlığına ilişkin yanlış beyanda bulunması veya Şirket tarafından organize edilen taşıma hizmetini reddetmesi halinde, alacaklının temerrüdüne ilişkin hükümler uygulanır. Ayrıca, Müşteri’nin talebi ve sipariş sırasında Teklif Formu (Ek-1) ile Ön Bilgilendirme Metni’nde belirtilmesi halinde, montaj hizmeti sunulan bölgelerde Şirket, Ürün’ü kurulum hizmeti dahil olarak teslim edebilir. Aksi belirtilmediği sürece teslimat yalnızca kapı önüne yapılır.

 

5.9. İstanbul İli dışındaki teslimatlar, aksi belirtilmedikçe yalnızca "kapı önüne teslim" usulüyle gerçekleştirilir. Şirket, montaj hizmeti sağladığı bölgelerde, bu hizmetin sipariş sırasında açıkça talep edilmesi ve Teklif Formu (Ek-1) ile Ön Bilgilendirme Metni’nde belirtilmesi halinde, teslimatı Müşteri’nin belirttiği adreste kurulum yaparak gerçekleştirmeyi kabul, beyan ve taahhüt eder. Kurulum hizmetinin sağlanmadığı bölgelerde veya Müşteri’nin bu hizmeti sipariş sırasında açıkça talep etmemesi durumunda, teslimat yalnızca "kapı önüne teslim" şeklinde yapılır. Kapı önüne teslimin veya kurulum hizmetinin mümkün olmadığı hallerde, ortaya çıkacak tüm ek masraflar Müşteri’ye aittir.

 

5.10 Şirket, teslimatın tam ve zamanında yapılmasına karşın Müşteri’nin teslimatı kabul etmemesi veya belirtilen teslim adresinde bulunmaması durumunda, Türk Borçlar Kanunu hükümleri uyarınca ürünleri tevdi mahalline tevdi ederek teslim sorumluluğunu ifa etmiş sayılacaktır.

 

5.11 Şirket, tamamen kendi takdirine bağlı olarak belirli dönemlerde ürün bedeline indirim, teslimat masraflarından muafiyet veya kampanya uygulayabilir. Bu tür kampanya ve indirimler, yalnızca belirtilen süre için geçerli olup, stoklarla sınırlıdır. Kampanya kapsamında sunulan şartların karşılanmaması, azami adet sayısına ulaşılması veya sair teknik aksaklıklar nedeniyle karşılanamayan taleplerden Şirket sorumlu tutulamaz.Siparişin onaylandığı tarihte geçerli olan fiyat ve ödeme koşulları Taraflar arasında bağlayıcıdır ve sonradan gerçekleştirilecek fiyat değişiklikleri Müşteri’ye yansıtılmayacaktır.

 

Madde 6. Sözleşme’nin Takvimi

 

6.1 Sözleşme, Müşteri’nin elektronik ortamda onayı ile yürürlüğe girer.

 

6.2 Teslimat süresi, Teklif Formu (Ek-1) ve Ön Bilgilendirme Metni’nde belirtilen süre ile sınırlı olup, aksi belirtilmedikçe sipariş tarihinden itibaren en geç 40 (kırk) iş günü içerisinde tamamlanır.

 

6.3 Müşteri’nin birden fazla ürün sipariş ettiği durumlarda, Şirket ile Müşteri’nin mutabık kalması halinde bir teslimat takvimi hazırlanabilir. Bu takvim, işbu Sözleşme’nin eki olarak kabul edilir ve bu ek, Sözleşme’nin ayrılmaz bir parçasını oluşturur.

 

Madde 7. Ödeme Şartları

 

7.1 İşbu Sözleşme kapsamında üretilip teslim edilecek ürünlerin bedeli, Müşteri tarafından tercih edilen ödeme yöntemi ile tam ve eksiksiz olarak tahsil edilmedikçe, Şirket’in ürün üretim ve teslimat yükümlülüğü doğmamaktadır. Herhangi bir nedenle ürün bedelinin ödenmemesi, eksik ödenmesi veya Banka ya da Ödeme Hizmeti Sağlayıcısı kayıtlarında iptal edilmesi halinde, Şirket ürün üretim ve teslimat yükümlülüklerinden kurtulmuş sayılacaktır. Bu durumda Şirket, doğacak tüm zararlarını, gecikme veya masraflarını talep etme hakkını saklı tutar.

7.2 Elektronik Ticaret Ortamı üzerinden yapılan satın alımlarda, ödeme işlemleri, yetkili bir Ödeme Hizmeti Sağlayıcısı olan PAYTR altyapısı aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca, Şirket tarafından belirlenen hesaplara Havale/EFT yöntemiyle ödeme yapılması mümkündür. Şirket, yalnızca bu yöntemlerle gerçekleştirilen ödemeleri kabul etmektedir; başka bir ödeme yöntemiyle yapılan işlemlerden sorumlu tutulamaz.

7.3 Elektronik Ticaret Ortamı dışında gerçekleştirilen siparişlerde (örneğin, mağaza üzerinden veya e-posta yoluyla yapılan işlemler), ürün ve/veya hizmet bedelinin %50’si (yüzde elli) ön ödeme olarak tahsil edilmektedir. Kalan bedel, ürünlerin üretiminin tamamlanmasını takiben ve teslimattan önce tahsil edilecektir. Müşteri, ön ödeme yapılmadan siparişin işleme alınmayacağını kabul, beyan ve taahhüt eder.

7.4 Şirket, siparişin işleme alınmasını takiben Müşteri’ye alternatif ödeme yöntemleri sunabilecektir. Web Sitesi aracılığıyla PAYTR altyapısı aracılığıyla gerçekleştirilecek ödemelere ek olarak, Müşteri’ye ödeme bağlantısı paylaşılabilir veya Şirket tarafından Havale/EFT yapılması sağlanabilecektir.

7.5 Şirket, ödeme işlemleriyle ilgili fatura ve diğer belgeleri Müşteri’ye Kalıcı Veri Saklayıcısı aracılığıyla sunmayı kabul ve taahhüt eder.

7.6 Ürün teslimatını takiben, Müşteri’ye ait kredi kartının yetkisiz kişilerce haksız kullanılması ve bu nedenle ürün bedelinin Banka ya da Ödeme Hizmeti Sağlayıcısı tarafından Şirket’e ödenmemesi durumunda, Müşteri, ürünü en geç 3 (üç) gün içinde iade etmeyi ve iade masraflarını karşılamayı kabul, beyan ve taahhüt eder. Şirket, bu durumdan kaynaklanabilecek tüm zararlarını talep etme hakkını saklı tutar.

7.7 Ücret iadesi gerçekleştirilecek hallerde, Müşteri’ye gerçekleştirilecek Ücret iadesi ödemenin yapıldığı kanal üzerinden gerçekleştirilecektir. İade tarihinde Ürün bedelindeki artış veya azalış iade tutarına yansıtılmayacaktır. İade veya cayma süreçlerinde ortaya çıkabilecek kesintilere ilişkin bilgilendirmeler Ön Bilgilendirme Metni’nde açıkça düzenlenmiş olup, Müşteri, sipariş işlemini tamamlayarak bu düzenlemeleri kabul ettiğini beyan ve taahhüt eder.

Madde 8. Cayma Hakkı

 

8.1 Müşteri, Ön Bilgilendirme Metni’nde ve işbu Sözleşme’de düzenlenen cayma hakkı ile ilgili tüm bilgilendirmeleri okuduğunu, anladığını ve bu bilgilendirmelerin kendisi için bağlayıcı olduğunu kabul, beyan ve taahhüt eder. Müşteri, Web Sitesi’nde ve sair Elektronik Ticaret Ortamı’nda “seri üretim/stok olmadığı” belirtilen ürünlerin Müşteri’nin siparişi ve talepleri doğrultusunda imal edileceğini, bu ürünlerin müşteri talebi doğrultusunda özel olarak tasarlanıp üretilen, üretim süreci ve hammaddesi bakımından kişisel (Müşteri’nin istek ve ihtiyaçları doğrultusunda imal edilen) nitelik taşıyan ürünlerden olduğunu ve bu Ürünler bakımından cayma hakkının mevcut olmadığını kabul, beyan ve taahhüt etmektedir.

 

8.2 Şirket, aksine bir ibare bulunmadıkça, Müşteri’nin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda kişiselleştirilmiş olarak üretilen ürünlerin satışını gerçekleştirdiğinden, Müşteri, Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’nin 15/1-b maddesi uyarınca bu ürünlere ilişkin cayma hakkının bulunmadığını kabul, beyan ve taahhüt eder.

 

8.3 Stok veya seri üretim ürünlerin satışı durumunda, Müşteri’nin Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği uyarınca 14 (ondört) gün içerisinde cayma hakkını kullanma hakkı saklıdır. Bu tür seri üretim/stok ürünler, Elektronik Ticaret ortamlarında Şirket tarafından açıkça belirtilir.

 

8.4 Cayma hakkının kullanımı, Şirket’in Mareşal Fevzi Çakmak Mah. Fatih Cad. No: 163/B Arnavutköy/İstanbul adresine yazılı bildirim yapılması veya 0850 308 50 14 numaralı telefon ve [email protected] e-posta adresi üzerinden yapılacak yazılı başvuru ile mümkündür.

 

8.5 Müşteri, cayma bildirimini ilettiği tarihten itibaren 10 (on) gün içinde ürünleri eksiksiz, hasarsız ve faturası ile birlikte iade etmekle yükümlüdür. Cayma hakkı kapsamında, iade masrafları Teklif Formu’nda belirtilen teslimat ücretini aşmamak kaydıyla Müşteri tarafından karşılanır. Şirket tarafından belirtilen taşıyıcı dışında bir yöntemle yapılan iadelerde, tüm iade masraflarından Müşteri sorumlu olacaktır. Müşteri’nin talebi üzerine sağlanan montaj hizmetine ilişkin bedel, cayma hakkı kapsamında iade edilmez. Şüpheye mahal vermemek adına Teklif Formu’nda belirtilen Teslimat Ücreti veya Nakliye Ücreti ile Montaj Hizmet Bedeli iade edilmeyecektir.

 

8.6 Cayma hakkının süresinin belirlenmesinde, Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’nin 9/3 maddesi esas alınır:

  • Ayrı teslim edilen ürünlerde, son ürünün teslim tarihi,
  • Birden fazla parçadan oluşan siparişlerde, son parçanın teslim tarihi,
  • Düzenli teslimat yapılan sözleşmelerde, ilk ürünün teslim tarihi esas alınır.

 

8.7 Müşteri, cayma hakkını düzenleyen kanun hükümlerine uygun olarak iade işlemlerini gerçekleştirmezse, cayma hakkını kullanmamış kabul edilir.

 

8.8  Ticari satışlar bakımından cayma hakkı kesin suretle bulunmamaktadır.

 

Madde 9. Müşteri’nin Bilgilendirme Yükümlülüğü

 

9.1 Müşteri, Şirket’e iletmiş olduğu siparişinde istediği ürün hakkında detaylı bilgilendirmede bulunacaktır. Bu bilgilendirme Şirket’in talep edebileceği ek hususlar ayrı kalmak kaydıyla ve bunlarla sınırlı olmamak üzere; malzeme seçimi, ürünün boyutları, işlevselliği, renk ve adet miktarını içerir.

 

9.2 Şirket, Sözleşme konusu Ürün’ün üretim sürecinde, işin gerektirdiği makul özen ve teknik sınırlar dahilinde, Müşteri tarafından sağlanan bilgilere uygun şekilde hareket edeceğini kabul, beyan ve taahhüt eder. Ancak, Müşteri tarafından sağlanan bu bilgilerin eksikliği veya yanlışlığından kaynaklanan eksikliklerden Şirket sorumlu olmayacaktır.

 

Madde 10. İade/İptal Şartları

 

10.1 Müşteri, henüz üretimine başlanmamış ve teslim edilmemiş ürünler için sipariş tarihinden itibaren 2 (iki) gün içinde iptal veya değişim talebinde bulunabilir. Bu sürenin sona ermesinden sonra yapılan iptal talepleri, yalnızca Madde 8’de düzenlenen cayma hakkı şartlarına tabidir.

 

10.2 Sipariş iptal talepleri, Müşteri’nin sipariş sırasında kullandığı e-posta adresi aracılığıyla veya Elektronik Ticaret Ortamı üzerinden yazılı olarak iletilmelidir. Bu talebin alınmasını takiben Şirket, iade ve geri ödeme sürecini 7 (yedi) iş günü içinde başlatmayı kabul, beyan ve taahhüt eder.

 

10.3 Üretimi ve/veya teslimatı gerçekleştirilen ürünlerde iade süreci, yalnızca Madde 8’de düzenlenen cayma hakkı hükümleri çerçevesinde ve ilgili şartların yerine getirilmesi kaydıyla başlatılır. İade sürecine konu ürünlerin, Şirket’e ulaşmasından itibaren 7 (yedi) iş günü içinde geri ödeme süreci başlatılır.

 

10.4 Müşteri, kredi kartıyla yapılan ödemelerde geri ödeme sürecinin Banka tarafından yönetildiğini, ödemenin kaç taksitte gerçekleştirildiyse iadenin de aynı şekilde taksitlendirilerek yapılacağını ve bu konuda Şirket’in herhangi bir sorumluluğu bulunmadığını kabul eder. Havale/EFT ile Yapılan Ödemeler bakımından ücret iadesi, Müşteri’nin yazılı olarak bildireceği hesap bilgilerine yapılacaktır. Müşteri’nin bildireceği hesap, faturanın düzenlendiği kişi adına olmalıdır. Müşteri, Şirket’in iade sürecini başlatmasından sonra, Banka veya Ödeme Hizmeti Sağlayıcısı tarafından yürütülen işlemler nedeniyle meydana gelebilecek gecikmelerden dolayı Şirket’i sorumlu tutamayacağını kabul, beyan ve taahhüt eder.

 

10.5. Geri ödeme süreçlerinde, iade edilen ürünlerin teslimat ve iadeye konu masraflarına ilişkin detaylar, Madde 8’debelirtilen cayma hakkı şartlarına uygun olarak yönetilecektir.

 

Madde 11. Zarardan Sorumluluk

 

11.1 Şirket, Ürün’ün Müşteri ya da Müşteri’nin taşıyıcı dışında belirleyeceği üçüncü bir kişiye teslimine kadar oluşan kayıp ve hasarlardan sorumludur.

 

11.2 Müşterinin, Şirket’in belirlediği taşıyıcı dışında başka bir taşıyıcı ile malın gönderilmesini talep etmesi durumunda, malın ilgili taşıyıcıya tesliminden itibaren oluşabilecek kayıp, zarar veya hasardan Şirket sorumlu olmayacaktır.

 

11.3 Şirket tarafından üretilen ve teslim edilen ürünler, doğal taş (traverten) niteliğinde olup, bu tür ürünlerin doğası gereği üretim sürecinde meydana gelebilecek doğal varyasyonlar, renk ve doku farkları ayıp olarak değerlendirilemez. Ürünlerin Müşteri’ye tesliminden sonra meydana gelen hasar ve zararlar, Şirket’in kusurundan kaynaklandığı nihai mahkeme kararıyla sabit olmadıkça Şirket’in sorumluluğunda değildir.

 

11.4 Kanun nezdindeki gizli ayıp sorumluluğuna ilişkin hükümler saklıdır. Ancak gizli ayıba dayalı taleplerin dikkate alınabilmesi, gizli ayıbın nihai bir mahkeme kararıyla saptanmış olması şartına bağlıdır. Gizli ayıbın mahkeme tarafından nihai olarak saptanmasına kadar geçen süre zarfında, Ürün’ün kullanımına ilişkin özen borcu münhasıran Müşteri’ye aittir.

 

Madde 12. Sorumluluğun Sınırlandırılması

 

12.1 Şirket sözleşme konusu ürünün sağlam, eksiksiz, siparişte belirtilen niteliklere uygun üretilmesinden ve varsa garanti belgeleri ve kullanım kılavuzları ile teslim edilmesinden sorumludur.

12.2. Bu maddede sayılanlar dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere işbu Sözleşme dahilinde sunulan elektronik ticaret pazar yeri kullanımına ilişkin Şirket’in; satın alınacak Ürün’ün, Müşteri’nin beklentilerini karşılayacağına dair vermiş olduğu hiçbir açık veya zımni garanti, ifa garantisi ve hiçbir açık veya zımni taahhüt bulunmamaktadır. Şirket, Kanun’un izin verdiği en geniş kapsam ve ölçüde, Müşteri’nin uğrayabileceği doğrudan veya dolaylı zararlardan, her türlü kar kaybı, veri kaybı, iş kaybı, itibar kaybı, beklenen tasarrufun kaybı, işin kesintiye uğraması gibi her türlü maddi, manevi ve mali zararlardan ve bu kapsamda yapılabilecek tazminat taleplerinden sorumlu değildir.

 

 

Madde 13. Mücbir Sebep

 

13.1 Hukuken mücbir sebep sayılan tüm durumlarda, Taraflar işbu “Mesafeli Ürün Üretim ve Satım Sözleşmesi”, “Ön Bilgilendirme Metni” ve “Teklif Formu ile bu metinlerin alt metinleri ve eklerinde belirtilen hususları geç ifa etme veya ifa etmeme nedeniyle sorumlu değillerdir.

 

13.2 Mücbir Sebep halleri Taraflar açısından, gecikme veya ifa etmeme veya temerrüt addedilmeyecek veya bu durumlar için Mücbir Sebepten etkilenen Taraf’ın, diğer Taraf’ı makul bir süre içerisinde bilgilendirmiş olması kaydıyla, herhangi bir tazminat yükümlülüğü doğmayacaktır.

 

13.3 “Mücbir sebep” terimi, ilgili tarafın makul kontrolü haricinde ve Tarafların gerekli özeni göstermesine rağmen önleyemediği olaylar olarak yorumlanacaktır. Sayılanlarla sınırlı olmamak kaydıyla; doğal afet, salgın hastalıklar, pandemi tedbirleri, isyan, savaş, grev, iletişim sorunları, altyapı ve internet arızaları, elektrik kesintisi ve kötü hava koşulları, Şirket’in gerekli bilgi ve bilişim güvenliği önlemleri almasına karşın Web Sitesi’ne ve sistemlerine yapılan saldırılar gibi durumlar mücbir sebep olaylarına dahildir. Özellikle doğal taş ürünlerinin üretimi ile ilgili olarak, taşocağında yaşanan iş kazaları, taş teminini etkileyen jeolojik veya çevresel sorunlar, sektörü etkileyen bölgesel sıkıntılar, maden yasasından kaynaklanan idari kısıtlamalar ve benzeri olaylar da mücbir sebep olarak değerlendirilecektir.

 

Madde 14. Garanti Kapsamı ve Teslimat Sonrası Hizmetler

 

14.1 Müşteri’nin ihtiyaçları doğrultusunda üretilen ürün Şirket tarafından teslim tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 1 takvim yılı boyunca garanti kapsamındadır.

 

14.2 Üretimden, Şirket’ten ve/veya Şirket’in iş ortaklarından ve çalışanlarından kaynaklanan bir kusur olduğu fark edildiği durumlarda Şirket, 30 gün içinde sorunu çözmeyi taahhüt eder.

 

14.3 Müşteri’nin kullanım hatasından kaynaklı meydana gelebilecek olumsuzluklar ve durumlar Şirket’in sunduğu Garanti Kapsamında değildir.

 

Madde 15. Nihai Anlaşma ve Sözleşme’nin Devamlılığı

 

15.1 İşbu Sözleşme, Teklif Formu (Ek-1), Ön Bilgilendirme Metni ve bu belgelerin ayrılmaz parçalarını teşkil eden tüm ekler ve alt metinler ile birlikte Taraflar arasında Ürün’ün üretimi, teslimi ve ilişkili ek hizmetlerin sunulmasına dair nihai ve tam anlaşmayı teşkil eder. Taraflar arasında bu Sözleşme öncesinde yapılan yazılı, sözlü veya elektronik her türlü mutabakat, görüşme ve beyan, işbu Sözleşme’nin hükümleriyle yerine geçmiş ve hükümsüz hale gelmiştir.

 

15.2 İşbu Sözleşme’nin herhangi bir hükmünün geçersiz, uygulanamaz veya bağlayıcı olmaktan çıkması, diğer hükümlerin geçerliliğini, bağlayıcılığını veya uygulanabilirliğini etkilemez. Bu durumda, geçersiz veya uygulanamaz hüküm, hukuka uygun ve Tarafların iradelerine en yakın sonuca ulaşılmasını sağlayacak şekilde yorumlanır ve uygulanır.

 

Madde 16. Sözleşme’nin Feshi

 

16.1 Müşteri, teslimatın Sözleşme’de belirtilen süre içerisinde gerçekleştirilmemesinden ya da Şirket’in ve Şirket çalışanlarının kast ve olası kast ile sözleşme hükümlerine ve yükümlülüklerine aykırı davranması sebebiyle Sözleşme’yi tek taraflı olarak feshedebilir. Müşteri tarafından Sözleşmenin feshi durumunda, Şirket teslimat masrafları da dahil olmak üzere Müşteri’den tahsil edilen tüm ödemeleri fesih bildiriminin kendisine ulaştığı tarihten itibaren 14 (on dört) gün içinde Müşteri’ye 3095 sayılı Kanuni Faiz ve Temerrüt Faizine İlişkin Kanunun 1 inci maddesine göre belirlenen kanuni faiziyle birlikte geri ödeyecektir.

 

16.2 Sözleşme’nin Müşteri tarafından haksız feshi durumunda 6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu hükümleri uyarınca Şirket, Müşteri’den para borcunun aynen ifası ve geç ifadan dolayı gecikme tazminatı talep etmek, ifadan vazgeçerek, uğradığı müspet zararının taz- minini talep etmek veya Sözleşme’den dönerek, uğradığı menfi zararı talep etmek haklarına sahiptir. Müşteri bu hususu anladığını ve kabul ettiğini, kabul, beyan ve taahhüt eder.

 

Madde 17. Delil Sözleşmesi ve Tebligat Şekli

 

17.1 Taraflar arasında gerçekleştirilen e-posta, anlık mesaj ve faks gibi elektronik yazışma kayıtları, kanunen geçerli delil sayılarak, usul hukuku bağlamında kesin ve bağlayıcı delil olarak kabul edilmiştir. Taraflar, işbu Sözleşme kapsamındaki tüm iş ve işlemlerden doğacak uyuşmazlıklarda Şirket’e ait defter, kayıt, belge, mikrofilm, bilgisayar ve ses kayıtları ile Şirket ile Üyeler arasında gerçekleşen yüz yüze görüşmeler ve telefon görüşmeleri sırasında Şirket yetkilileri tarafından Kanun’a uygun olarak tutulan yazılı ve sesli kayıtların HMK 193/1 maddesi uyarınca delil niteliğinde olacağını kabul etmişlerdir. Taraflar Şirket’in bilgisayar kayıtları ve Şirket’e ait her türlü belgenin, geçerli, bağlayıcı delil olacağını kabul ve beyan etmişlerdir.

 

17.2 İşbu Sözleşme ile ilgili Taraflara gönderilecek olan tüm bildirimler ve Taraflar arasında gerçekleşecek bütün olağan hizmet iletişiminde, Şirket’in bilinen elektronik posta adresi ve Üye’nin üyelik formunda belirttiği elektronik posta adresi ve telefon numarası (anlık mesajlaşma ve arama kayıtları dahil) esas alınacaktır. Müşteri, Web Sitesi’ne Üye olurken veya sipariş verirken belirttiği adresin geçerli tebligat adresi olduğunu, değişmesi durumunda 5 gün içinde yazılı olarak Şirket’e bildireceğini, aksi halde bu adrese yapılacak tebligatların geçerli sayılacağını kabul eder. Müşteri, işbu Sözleşme’nin ifası kapsamında Şirket’e iletmiş olduğu elektronik posta adresine ve Üye hesabına kayıtlı veya Şirket ile iletişime geçtiği telefon numarasına gerçekleştirilen bildirimlerin (arama kayıtları, anlık mesajlaşmalar dahil olmak üzere) yasal tebligat niteliğinde olduğu hususunda muvafakat vermiştir ve Taraflar bu hususta mutabıktır.

 

 

Madde 18. Uygulanacak Hukuk ve Uyuşmazlık Çözümü

 

18.1 Sözleşmesel ilişkinin bütününe, sözleşme öncesi görüşmeler, sözleşmesel ilişki sırasında ve sonrasında doğabilecek uyuşmazlıklar dahil olmak üzere, Türk Hukuku uygulanır. Taraflar arasında yabancılık unsuru bulunan uyuşmazlıklarda, 5718 sayılı Milletlerarası Özel Hukuk ve Usul Hukuku Hakkında Kanun hükümleri saklıdır.

 

18.2 Şirket’le Mesafeli Ürün Üretim ve Satım Sözleşmesi’nin tarafı olan Müşteri, Tüketici ise;

Uyuşmazlık konusundaki başvurularını Tüketici Mahkemesine veya Tüketici Hakem Heyetine yapabilirler.

 

18.2.A 2024 yılı için; 

 

 104.000 Türk Lirası altında bulunan uyuşmazlıklarda İlçe veya İl Tüketici Hakem Heyetlerine başvuru yapılması zorunludur. Bu miktarın üzerindeki uyuşmazlıklarda Söz konusu uyuşmazlıkların çözümü için 6502 sayılı Kanun’un 73/A maddesi  kapsamında sırasıyla dava şartı arabuluculuk müessesesine ve tüketici   mahkemelerine; tüketici mahkemeleri bulunmayan yerlerde ise asliye hukuk               mahkemelerine başvurulması gerekmektedir.

 

18.3 Şirket’le Mesafeli Mesafeli Ürün Üretim ve Satım Sözleşmesi’nin tarafı olan Müşteri, Tüketici değil, bir başka ifade ile sipariş verilen ürün mesleki ya da ticari faaliyetler kapsamında edinilmiş ise;

 

Taraflar arasında doğabilecek ihtilaflarda ve her türlü hukuki işlemde İstanbul  merkez (Çağlayan) Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkilidir.

Madde 19. Yürürlük

 

19.1 Sözleşme, Müşteri tarafından elektronik ortamda okunması ve açık kabul beyanını yazılı şekilde veya Elektronik Ticaret Ortamı üzerinde kabul beyanını içeren ilgili seçeneği işaretlemesi ile birlikte yürürlüğe girecek olup taraflarca Sözleşmede belirtilen usuller doğrultusunda sona erdirilmedikçe, ürün, mal veya hizmetin Müşteri’ye teslimi ile birlikte sona erecektir.

 

19.2 İşbu Sözleşme ve Ön Bilgilendirme Metni ile Teklif Formu birbirlerinin ayrılmaz birer parçası ve tamamlayıcı unsurlarıdır.

 

19.3 Taraflar, ekleri ve alt metinleriyle işbu Sözleşme’yi okuduklarını, anladıklarını ve herhangi bir çekince göstermeksizin kabul ettiklerini kabul, beyan ve taahhüt ederler.

 

 

ŞİRKET

MÜŞTERİ

 

 

  

 

 

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.